CAM AAU

Forskning

Center for Almen Medicin har et internationalt og tværfagligt forskningsteam, som forsker på både nationalt og internationalt plan indenfor det almenmedicinske område.

Vores primære forskningsområder er:

Diagram over forskningsområder i Center for Almen Medicin. Centeret er organiseret i syv forskningsgrupper: ’Center for almen medicinsk undervisning’ (Professor Jette Kolding Kristensen), ’Kronisk sygdom og polyfarmaci’ (Professor Jette Kolding Kristensen), ’Infektioner og antibiotikabehandling’ (Seniorforsker Malene Plejdrup Hansen), ’Sårbarhed i praksis’ (Seniorforsker Camilla Hoffmann Merrild), ’Tværfaglig rehabilitering’ (Seniorforsker Allan Riis), ’Ny teknologi’, med undergrupperne ’Kunstig Intelligens’, ’Ultralyd’ og ’Videokonsultation’ (Professor Janus Laust Thomsen) samt ’Center for Musculoskeletal Health’ med undergrupperne ’OptiYouth’ og ’PatientFast’ (Professor Michael Skovdal Rathleff).

Klik på billedet for at se en større version. Du kan læse mere om hver forskningsgruppe nedenfor. 

Center for almen medicinsk undervisning


I enheden arbejdes der blandt andet med optimering af sammenhæng mellem teoretisk læring og klinisk ophold, optimering af udbyttet af det kliniske ophold, samt udforskning af hvilke faktorer der har indflydelse på rekruttering til specialet. 

Læs mere om center for almen medicinsk undervisning her

Kronisk sygdom og polyfarmaci
 

Med stigende levealder lever en stigende del af befolkningen med en eller flere kroniske sygdomme, som fx diabetes. I forskningsgruppen arbejdes der med en række forskellige kroniske sygdomme samt rationel anvendelse af lægemidler.
 

Læs mere om kronisk sygdom og polyfarmaci her

Infektioner og antibiotikabehandling
 

Resistente bakterier udgør et stigende problem for folkesundheden – også i Danmark. Forsknings-gruppen arbejder med projekter, som har fokus på at optimere diagnostik og behandling af hyppige infektioner i almen praksis.
 

Læs mere om Infektioner og Antibiotikabehandling her

Ultralyd
 

Forskningsgruppens fokus er brug af klinisk ultralyd i almen praksis. Der arbejdes ud fra en samlet programteori med forskellige projekter og tiltag.

Læs mere om Ultralyd her

Sårbarhed i Praksis
 

Social ulighed i sundhed er en veldokumenteret udfordring for hele det samlede sundheds-væsen. Forskningsgruppen ’Sårbarhed i praksis’ arbejder på at udvikle vores forståelse af sårbare patienter og deres møde med det primære sundhedsvæsen. 

Læs mere om sårbarhed i praksis her

Tværfaglig rehabilitering
 

Forskningsgruppen arbejder for at optimere tværfagligheden i behandlingen og forebyggelsen af smerter, funktionsnedsættelse og sygdomme.

Læs mere om tværfaglig rehabilitering her

Ny teknologi
 

Forskningsgruppen arbejder med undersøgelse af, hvorledes nye teknologier som patientrapporterede mål og brug af diagnostisk ultralyd hensigtsmæssigt kan integreres i almen praksis.
 

Læs mere om ny teknologi her

Center for
Musculoskeletal Health
 

Missionen med centeret er at generere viden om hvordan man bedst støtter mennesker med smerter i muskler og led i at forblive aktive og implementere denne viden til praksis. 
 

LÆS MERE OM CENTER FOR Musculoskeletal Health

SENEST OPDATERET: 21.01.2021