AAU logo

CAM AAU

Forskning

Forskningsområder i Center for Almen Medicin

Center for Almen Medicin har et internationalt og tværfagligt forskningsteam, som forsker på både nationalt og internationalt plan indenfor det almenmedicinske område.

Vores primære forskningsområder er:

Oversigt overforskningsgrupper med indikation af gruppeledere. Indenfor det muskuloskeletale område, har vi forskningsgrupperne 'ryg og artrose' (Professor Janus Laust Thomsen), 'OptiYouth' (Seniorforsker Michael Skovdal Rathleff) og 'Patient-Fast' (Professor Jens Lykkegaard Olesen). Derudover er der forskningsgrupperne 'Ny teknologi' (Professor Janus Laust Thomsen) og 'kroniske sygdomme og medicin' (Professor Jette Kolding Kristensen). Implementeringsgruppen (Professor Janus Laust Thomsen) arbejder på tværs de fem forskningsgrupper.

Klik på billedet for at se en større version. Du kan læse mere om hver forskningsgruppe nedenfor.

OptiYouth

Hvert år udvikler et stort antal unge smerter fra muskler og led. Forskningsgruppen ”OptiYouth” forsker i at øge forståelsen og behandlingen af unge med smerter fra muskler og led. 
 

LÆS MERE

Kroniske sygdomme og medicin

Med stigende levealder lever en stigende del af befolkningen med en eller flere kroniske sygdomme, som fx diabetes. I forskningsgruppen arbejdes der med en række forskellige kroniske sygdomme, samt med rationel anvendelse af lægemidler.

Læs mere

Ryg og artrose

Rygsmerter og artrose er nogle af de hyppigste årsager til, at patienter søger læge og forskningsgruppen arbejder med, hvordan disse patienter håndteres bedst muligt i almen praksis. 

Læs mere

Patient-Fast

Mange patienter henvender sig til egen læge med gener fra sener og fascier. Forskningsgruppen undersøger, hvordan disse patienter mest effektivt diagnosticerer, behandles og håndteres i almen praksis. 

Læs mere

Ny teknologi

Forskningsgruppen arbejder med undersøgelse af hvorledes nye teknologier som patientrapporterede mål og brug af diagnostisk ultralyd hensigtsmæssigt kan integreres i almen praksis.

 

Læs mere

Implementeringsgruppen

Med fokus på at gøre resultaterne af forskningendirekte anvendelige i klinikken arbejder implementeringsruppen med at samle viden om og udvikle metoder til implementering.

Læs mere